Nl

 

 

Fr

 

"Mijn Leven Op Stelten"

Eén vingerknip en een teletijdmachine dropt je in een compleet nieuw bestaan, zonder weg terug. Het overkwam Radio 1-producer en presentator Krista Bracke. Op zondag interviewt ze nog zanger Luc De Vos, nauwelijks vijf dagen later is ze op sterven na dood, omdat de streptokokken pyogenes-bacterie (de vleesetende bacterie) haar lichaam probeert over te nemen.

Krista Bracke ging in 2009 door een hel: ze verloor haar beide onderbenen en draagt nu twee prothesen, moest haar rechterhand laten reconstrueren en overwon 10 longonstekingen. Ze werd gekatapulteerd in een nieuw leven, een leven op stelten. Aan de basis daarvan ligt een immuunstoornis: CVID (Common Variable Immunodeficiency), die echter pas een jaar na de fatale aanslag op haar lichaam werd vastgesteld. Was de diagnose eerder gesteld, dan zouden er niet zo massaal veel longonstekingen gevolgd zijn en zou de chronische longschade die ze opliep eerder beperkt zijn. Vandaar het belang van de alarmsignalen die ons voor een onderliggende immuunstoornis alert kunnen maken: hoe sneller artsen op het juiste spoor zitten, hoe groter de levenskwaliteit van de patiënt.

Toch voelt Krista Bracke zich geen slachtoffer want ze werd omringd door een groep sterke mensen die op het juiste moment de juiste keuzes voor haar gemaakt hebben. Van de intensivist die bijna eindeloos bleef reanimeren tot haar man die haar in geen enkele omstandigheid wou laten gaan. Of om het met de woorden van Krista zelf te zeggen: ‘Ik heb zo veel geluk gehad.’

In het boek "Mijn Leven Op Stelten" (uitgeverij Van Halewyck) vertelt Krista Bracke over de strijd die ze heeft geleverd om met de beperkingen van haar nieuwe leven om te gaan. Om opnieuw een evenwicht te vinden in haar bestaan als mama van twee zonen. Om haar grenzen telkens weer een beetje te verleggen, want zeven jaar later kan ze weer stappen, zwemmen, fietsen, autorijden, tango dansen en zelfs lopen met blades...

Bol-bracke.png

Krista Bracke

Presentatrice

Radio 1

De dokters gaven me minder dan 5% overlevingskans, zonder te weten hoe ik eruit zou komen. En kijk mij nu!

Ik sta er nog, zonder mentale beperkingen en met fysieke gevolgen waarmee te leven valt.

Bestel het boek

Wil je Krista’s hele verhaal lezen?

Dan heb je hier de mogelijkheid om haar boek “Mijn Leven Op Stelten” te bestellen door een mailtje te sturen naar infoboppi@gmail.com.

De opbrengsten van dit boek gaan integraal naar het ondersteunen van de patiëntenvereniging BOPPI.

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.