Nl

test-uzelf-header.jpg

Test jezelf: heb ik een immuunstoornis?

Alarmsignalen

Primaire immuundeficiënties (PID) leiden tot een verhoogde vatbaarheid voor infecties die frequent terugkeren en/of moeilijk te behandelen zijn. Veel patiënten met PID worden laattijdig of zelfs nooit gediagnosticeerd. Dit kan de oorzaak zijn van onomkeerbare schade aan de organen.

 

Aan de hand van regelmatig wederkerende alarmsignalen kan een eerste stap gezet worden naar een mogelijke diagnose van immuundeficiëntie. Hoe sneller iemand met een immuunstoornis de juiste behandeling krijgt, hoe minder kans op blijvende schade.

 

Deze alarmsignalen zijn opgesteld door internationale organisaties, waaronder de ‘European Society of Immunodeficiencies’ en ‘Jeffrey Modell Foundation’.

 

Als patiënt kan je nagaan of je beantwoordt aan minstens 2 van de 10 onderstaande alarmsignalen voor kinderen of volwassenen. Indien dit het geval is, bespreek je dit best met je huisarts of pediater, die je –indien nodig- zal doorverwijzen naar een specialist voor verder onderzoek.

test-uzelf-kind.jpg
test-uzelf-volwassenen.jpg

START DE TEST

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.