Nl

test-uzelf-header.jpg

Test uzelf: Heb ik een immuunstoornis?

Alarmsignalen

Primaire immuundeficiënties (PID) leiden tot een verhoogde vatbaarheid voor infecties die frequent terugkeren of moeilijk te behandelen zijn. Veel patiënten met PID worden slechts laattijdig of helemaal niet gediagnosticeerd. Dit kan de oorzaak zijn van onomkeerbare schade aan organen.

 

Aan de hand van het opmerken van regelmatig wederkerende alarmsignalen kan een eerste stap gezet worden naar een mogelijke diagnose van immuundeficiëntie. Hoe sneller iemand met een immuunstoornis de juiste behandeling krijgt, hoe minder kans op blijvende schade.

Deze alarmsignalen zijn opgesteld door internationale organisaties, waaronder de ‘European Society of Immuno Deficiencies en Jeffrey Modell Foundation.

 

Als patiënt kan je best nagaan of je voldoet aan minstens 2 van de onderstaande 10 alarmsignalen voor kinderen en volwassenen.  Indien dit het geval zou zijn, dan kan je dit best bespreken met je huisarts of pediater, die indien nodig, u zal doorverwijzen naar een immunoloog voor verder onderzoek.

test-uzelf-kind.jpg
test-uzelf-volwassenen.jpg

START DE TEST

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.