Nl

Vaak-Ziek-campagnebeeld.jpg

Regelmatig een infectie? Weeral een loopneus? Terug aan de antibiotica? Een vervelende oorontsteking die steeds de kop blijft opsteken? Kortom, bent u eigenlijk vaak ziek? Misschien is er dan wel meer aan de hand.

 

Naar schatting 1 op de 2.000 Belgen lijdt aan een aangeboren immuunstoornis waarbij meer dan de helft van de patiënten het niet eens weet. Een tijdige en correcte diagnose is nochtans van cruciaal belang om de juiste behandeling te starten en zo onomkeerbare orgaanschade te vermijden.

Lees meer

Wat is PID?

Primaire immuundeficiënties of immuunstoornissen (PID) zijn aangeboren afwijkingen in de werking van het afweer- of immuunsysteem. Hierdoor ontstaat een verhoogde vatbaarheid voor infecties.

De infecties zijn vaak ernstig en terugkerend, ze komen voor op diverse plaatsen in het lichaam (zie alarmtekenen van PID). De symptomen uiten zich vaak in de kindertijd maar soms ook pas op latere leeftijd.

 

PID heeft een immense invloed op het leven van de patiënt. De aandoening is vaak zeer complex en de onderliggende oorzaak is niet altijd makkelijk te achterhalen. Dat bemoeilijkt de opstart van een aangewezen behandeling.

Lees minder

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.